Fra institutionstoilet til spa-oplevelse på én dags arbejde.

Video: Sommerhus-anneks med to soveværelser og badeværelse

Det er egentlig ret vildt, at vi her to år efter at vores underskrift stod på en købsaftale til et ubrugeligt dødsbo, står med ikke kun et lækkert sommerhus, men også med et næææsten færdigbygget anneks.

Ligesom med alt andet er vi kommet til at gå all in, og bygget et anneks med to soveværelser og et badeværelse, hvilket har gjort projektet en del større end først antaget. Igen skal der sendes gode tanker til svigerfar, som jo dybestset har været årsagen til at projektet har taget 3 mdr. og ikke 3 år.

De to soveværelser så der er plads til at fylde sommerferienaftenerne med vin og overnattende venner og toilettet for at sikre de ikke skal løbe barfodet over græsplænen om natten. Ja jeg ved godt det er lidt luksus med et badeværelse i annekset, men vi kunne ikke lade være. Nu havde vi jo også lige bygget ét badeværelse, hvorfor så ikke holde de “skills” ved lige. Og af skade bliver man tydeligvis ikke klog, for sidst kom der en kloak-overraskelse, og denne gang har det over 10m lange afløb også vidst sig at have for lidt fald til vores nedsivningsanlæg, hvilket betyder en slem efterregning på en pumpebrønd halvvejs. Træls – på godt jysk – det er hvad det er.

Nå men ingen sejr uden udfordringer, og når vores første gæst sidder på tønden, så springer champagnepropperne og så kan annekset for alvor indvies.

Står du overfor at bygge anneks, så er her mine 5 bedste råd.

 • Jeg overvejede længe et samlesæt fra silvan, men bygger du selv, så får du et langt bedre isolering og et langtidsholdbart anneks, som du selv kan bestemme, hvordan skal se ud efter dine gør-det-selv evner naturligvis.
 • Regn med omkring de 120.000 kr. i materialer, vinduer, støbt fundament mm. på et projekt som minder om vores. Mit bud er, at du skal gange med 3 hvis du skal have professionelle på til det hele.
 • El er ikke noget du skal fikse selv, så få en god elektriker på, når dette skal klares.
 • Tænk over hvor på grunden du placerer annekset ift. sol og brug af græsplane. Når det står der, er det ikke lige til at flytte.
 • Husk at søg om byggetilladelse, som skal slutmeldes ved kommunen. Derefter føjes de ekstra bolig m2 til din BBR, og dette kan f.eks. have betydninger for en vurdering med henblik på låneomlægning.

Jeg håber videoen og billederne har givet dig mod på at bygge et nyt anneks.

img_1340 img_1339 img_1365 img_1430 img_1441 img_1442 img_1444 img_1466 img_1586 img_1585 img_1600 img_1773

Og i bedste Byggemadsen stil, så slutter vi af med et Møjn og et Hej Hej som i videoen:-)

8 kommentarer

 • Per Pedersen

  Hej
  Fedt projekt, som jeg overvejer med lidt større værelser, udhæng og profilbrædder, så det matcher mit sommerhus. Jeg er usikker på kravene til isolering – Kan man nøjes med 100 mm, hvis man angiver el-radiatorer/gulvvarme som opvarmningskilde? Eller skal man bruge “finten” og skrive, at det er uopvarmet?

  Mvh Per

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ByggeMadsen

   Rigtig godt spørgsmål Per, det ved jeg faktisk ikke, men giv endelig lyd når du kender svaret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars

  Hej,
  Flot lavet. er par hurtige spørgsmål;
  -Hvor tykke er de udvendige krydsfiner plader du har brugt?
  -Kan annekset holdes varmt i efterår/vinterperiode med 100mm isolering?
  – Noget du har fortrudt/ville gøre anderledes i konstruktionen set i bakspejlet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ByggeMadsen

   Hej Lars. Tusind tak. JEg er ret sikker på vi brugte 22mm tykkelse på pladerne. Vis jeg skulle ændre noget, så ville det nok være beklædningen. Krydsfinerpladerne men den glatte overflade er meget sårbar overfor vind og vejr, og man burde nok have valgt nogle profilbrædder. Men jeg overvejer at skrue dem ovenpå engang. Annekset kan fint holde sig varmt med lidt elradiatorer i vinterperioden. Det er jo kun et sove anneks, så det behøver ikke være 23c varmt derinde. Jeg ville nok have lavet værelserne en anelse større, eller prioriteret et stort værelse og et lille med køjer. Man kunne også have lavet med overhæng, så facaden blev mere beskyttet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • FrankGustafsson

  Hej
  Flot Anneks. Vi er selv godt igang med anneksprojekt. Et teknisk spørgsmål, Hvordan lavede du ventilation mellem loftsisolering og krydsfinerplader (med tagpap på)?

  Mvh Frank

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ByggeMadsen

   Super godt spørgsmål. Vi har tænkt meget over dette samt dampspære. Annekset er ikke bygget til at være 100% damptæt og konstruktionen i sig selv efterlader plads til at der er ventileret naturligt. Vi har ikke nogle ventilationskanaler, hvilket vi måske burde, men selve inderbeklædningen er ikke så tæt og uden dampspære så min vurdering er at der er en naturlig luftudskiftning af evt. kondens.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • elsebeth n-wulff

  Hej. Hvad regner du med, at prisen på et anneks nogenlunden som dit vil koste i materialer, når der IKKE skal bygges et badeværelse?På forhånd tak. Elsebeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ByggeMadsen

   fundamentet kan du måske undvære da du kan bygge det på punktfundament uden badeværelse. 2 soveværelser 20 m2, omkring 30k-35k.Materialer er træplader, lægter, isolering, tagpap, elektriker, gips, gulv, maling.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra institutionstoilet til spa-oplevelse på én dags arbejde.