Vi har købt et hus!

Guide til maling: Nyt liv til vores nye hus

Reklame for XL-BYG.

For mig har maling af en ny bolig været en helt afgørende del af overtagelsen. Både fordi at det sletter de sidste spor af den tidligere ejer, og så virker boligen ny, når du flytter ind.

Da vi overtog huset var det klart at vi gerne ville male det hele. Når ting bliver pillet ned fra vægene og møbler bliver fjernet så trænger alle boliger for det meste til nyt liv. Det kommer stadig bag på mig, hvordan en bolig pludselig ser mindre ud samt mere slidt ud, når alle møblerne er væk og der er huller i væggene fra alle de ting som den tidligere ejer har haft hængende. Sådan kommer min egen lejlighed formentlig også til at se ud, når det hele ryger ned i flyttekasser lige om lidt.

Vi prioriterede flyttefolk og det betød med andre ord, at malerarbejdet var på egen konto. Det har vi efterhånden gjort før, men trods det velkendte ved at svinge penslen, er det ikke just noget vi har glædet os til. Efter de første par penselstrøg er det bare hårdt og langsomligt arbejde. Det værste er næsten alt det forberende arbejde med tildækning og malertape.

Derfor er det også helt afgørende, at du køber kvalitetsmaling, som dækker godt, så du er fri for at skulle over 3 eller 4 gange. Vi kastede os over projektet med maling fra XL-BYGs RUM serien. En kvalitetsmaling til en fornuftig pris, og i forskellige farvekombinationer, som yderligere kan tones, som vi gjorde det til den ene væg i stuen. Vi valgte RUM Grøn 01 og fik tilføjet lidt blå og grå, som gave den blågrønne farve.

Malingen er den bedste maling jeg har malet med. Tyk og nem at påføre, hvilket også betyder, at du ikke spilder så meget. Ligeledes prioriterede vi et par kvalitetsruller, som gjorde de store vægflader til en nemmere omgang.

Mine svigerfamilie hjalp til, og selvom vi stadig mangler en masse deltaljer er vi allerede nået langt. Vi er ret tilfredse med den farvede væg og vi synes, at den hvide farve har givet nyt liv til huset.

Et par tricks, som vi selv lærte fra malerarbejdet, du måske kan nyde godt af.

  • Børst med kost og rens ned med grundrens, så overfladen er klar og ren.
  • Forsejl malertapen, når den skal efterlade en skarp linje, med den underliggende farve(hvid) for der efter at male over med farven som du ønsker.
  • Pas på med at lade malertape sidde for længe, så bliver det svært at få af.
  • Pas på, når du bruger malertape og vådrumsmaling. Den lidt plastikagtige tørre maling kan nemt trækkes af med malertapen.
  • Gode ruller og pensler gør arbejdet meget lettere.

Vi glæder os til at komme videre på værelserne med malerarbejdet. For vi ved hvor svært det er at komme videre med malerarbejdet, når vi føst er flyttet ind, og møblerne begynder at komme på plads.

Du kan finde mere information om RUM serien på XL-BYG

img_0057

img_0056

img_0063img_0062

   

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har købt et hus!