Huskeliste: Min forårsklargøring af hus og have

Før-og-efter billeder af vores nye terrasse.

Reklame for XL-BYG

Når man flytter 20 km. væk fra København og forlader de bedste cafeer, barer og butikker, så giver det en tvivl, om vi valgte rigtigt. Men når man står en solskinsdag på ens terrasse og kan nyde solen og livet udenfor, så giver alt mening. Jeg savner da en gang i mellem livet på Vesterbro, men som en lille børnefamilie, så giver vores nye terrasseliv så meget glæde hver dag.

Terrassen solgte nærmest huset i salgsopstillingen. Den var hyggeligt, sydvendt og ikke for uoverskueligt. Men da vi overtog huset en kold februar dag, så var alt det væk. Sælger havde naturligvis taget sine havemøbler med, og tilbage var en lidt sølle træterrasse som var langt fra salgsopstillingen.

Vi startede fra et hjørne, og bevægede os langsomt igennem terrassens forskellige områder, og tilførte det vi synes gør et udeområde hyggeligt.

 

Lidt Toscana i Trørød.

Planteskolen blev i april vores andet hjem, og der blev investeret i frostsikre krukker, træer og buske til den helt store guldmedalje. Hvor der ikke er grænser for hvor mange forskellige farver og planter vi har i vores sommerhus, så ville vi gerne holde det mere enkelt her på terrassen. Et oliventræ, en eukalyptusbusk forenet med lidt forskelligt grønt som jeg synes skaber en super stemning. Og så passer hjørnet med pizzaovnen og oliventræet perfekt på i terrassens varmeste og mest solrige punkt.

Et mandehjørne, med pizzaovn og grill.

Den lille gasgrill, som jeg før kunne tage med i parkerne i Købenavn var for lille herude i villa Danmark. Det var jeg øjeblikkelig klar over. Så jeg har fået anskaffet mig en 3-brænders gasgrill fra GrillGrill. Ufattelig meget grill for pengene og indtil videre har den klaret alle opgaver perfekt. Og så passer den sorte farve fint til resten af udstyrsparken. Vi vil gerne kunne lave mad ude, når vi har gæster på besøg om sommeren. På den måde bliver det mere hyggeligt, og man kan hjælpes om projektet. Jeg har altid gerne ville have en pizzaovn, så man sammen kunne lave pizza sammen med sine gæster og børnene. Morsø Forno fra XL-BYG er en pizzaovn som forener design med funktionalitet. Den er i solid støbejern og har et stort kammer, så der er plads til både brænde og pizza, og så pynter den ligefrem på terrassen. Vi testede den for et par uger siden, og den virkede som den skulle. Jeg skal nok lige have købt en dør til den, så vi kan få varmen endnu højere op, men også uden dør var der sprød pizza på 5 min.

 

Du kan finde et link til grill og pizzaovn her:

Grill: https://www.xl-byg.dk/shop/grillgrill-b-340-lux-sortrustfri-gasgrill.htm

Pizzaovn: https://www.xl-byg.dk/shop/morsoe-forno-udeovn-kulgrill.htm

Bord: https://www.xl-byg.dk/shop/morsoe-udebord-kulgrill.htm

 

Et hurtigt gør-det-selv udekøkken, på 4-5 timer.

Når man er familiefar med fuldtidsarbejde så efterlader det sjældent meget tid til gør-det-selv projekterne, og jeg er så småt begyndt at være mindre ambitiøs med, hvor perfektionistisk projekterne behøver at være. I dette tilfælde havde jeg noget gammelt træ, som jeg kunne bruge, et stativ til et rullebord og i løbet af en eftermiddag/aften forvandlede jeg, hvad der før var et overdække til et lille udekøkken/havebord/brændeskjul. Jeg ville gerne have brændet frem, for det ser så hyggeligt ud når man får stablet det pænt. Samtidig er dette et område af terrassen, som også bliver brugt praktisk. Nu mangler det bare at blive frisket op med lidt maling, og så er den i vinkel.

Jeg brugte nogle gamle stolper som skelet med et par vinkelbeslag, et par brædder som tværliggere til brændet og så hårdt-træ-terrassebrædder som top, der ikke er trykimprægneret. Et hyggeligt projekt, som enhver kan kaste sig over.

Æren omkring genbrug går til min svigerfar, som er pensioneret tømrer. Han ser ingen grund i at købe helt nyt træ, hvis der ligger en stump som man kan bruge. Så tænk over at genbruge inden du køber nytJ

Håber du blev inspireret til at gøre din terrasse hyggelig og anvendelig, så du får brugt den en masse her til sommer.

Materialer til projektet:

Brædder: https://www.xl-byg.dk/shop/xl-byg-16×100-mm-braet-210cm.htm

Vinkelbeslag: https://www.xl-byg.dk/shop/paslode-type-s35-pl-vinkelbeslag-50x50x15x35mm.htm

Terrasseskruer: https://www.xl-byg.dk/shop/nkt-fasteners-rustfri-a4-terrasseskrue-42x55mm-170stk.htm

Sav: https://www.xl-byg.dk/shop/irwin-550mm-coated-haandsav.htm

Bosch skruemaskine: https://www.xl-byg.dk/shop/bosch-psr-1800-li-2-2x15ah-akku-bore-skruemaskine.htm

2 kommentarer

 • Hvordan ser det ud med gasgrillen? Er du stadig glad for den? Jeg har ikke rigtig kunne finde nogle anmeldelser af GrillGrill.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ByggeMadsen

   Stort grillområde og godt med varme når alle de tre brændere samt bagbrænderen er på fuld. Så ja jeg synes bestemt den er prisen værd.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huskeliste: Min forårsklargøring af hus og have