Tagpap: Jeg har selv lagt tag på mit sommerhus.

Vores vandskade har gjort mig parnoid

Reklame for Billig VVS

Her midt i Danmarks største tørkeperiode i årtier med afbrændingsforbud og gule græsplæner får jeg stadig stress over, hvad nu hvis vi fik en vandskade. Enten et vandrør der sprang her i huset eller i sommerhuset, eller sågar vandskade fra skybrud selvom det i disse dage virker total utænkeligt.

Forleden dag stod jeg sågar og lyttede til vores udendørs opsamlingsbrønd, hvor jeg kunne høre dryppelyde. Lynhurtigt blev jeg parnoid, og troede vi havde en vandskade et sted. Måske det var en vandledning, som var hoppet af vores nye vaskemaskine, eller hvad med opvaskeren, har den ikke også lydt underligt de seneste par uger? Straks blev min hustru involveret i min bekymring, som jo naturligt rystede på hovedet. 5 min. efter stoppde dryppe lydene, og der var naturligvis ikke noget galt.

Ligeledes kan jeg ikke lade være med at lukke for vandet i målerbrønden i sommerhuset, selvom vi kun skal være væk en uges tid. Det er jo sygt irriterende, at jeg hver gang skal rende og lukke for vandet, fordi jeg er parnoid over at et vandrør springer. Vel og mærke i 28 graders varme i august måned. Som om det sker.

Forleden kørte jeg hjem midt i den trykkende sommervarme, og et massivt regnvejr satte pludslig igang. Straks var mine tanker på skybrud. Fuck, jeg har ingen sandsække eller pumpe, hvis krybekælderen er oversvømmet når jeg kommer hjem, og jeg havde nær drejet af, så jeg kunne proviantere til det værst tænkelige scenarie.

 

For man har jo set billeder af skybruds oversvømmede kældre, og det er jo ikke ligefrem noget man ønsker sig. Det fik mig til at tænke på, hvorfor jeg egentlig render rundt og er så vandskade forskrækket. Men så kom jeg hurtigt i tanke om vores lejligheds vandskade situation for et par år siden, med baby og genhusning i 4 måneder og gipsstøv og langsomme håndværkere. Ak ja. Af skade bliver man tilsyneladende ikke klog, men parnoid. Jeg gør i hvertfald.

 

Nå men jeg har tænkt mig at gøre noget ved det. Altså få bug med alle de bekymringer, der med sikkerhed er uberettiget. Så jeg er startet med at mindske bekymringerne for vandskade på sprængte vandrør. Vi har trods alt kun en krybekælder, så selvom man langt fra skal joke med et skybrud så føler jeg ikke helt vores hus eller sommerhus er udsat. Hvis du trods alt er nysgerrig på hvad du kan gøre, så kan jeg anbefale denne lille guide.

Jeg skal have noget  fancy overvågningsudstyr, så jeg kan følge med, og har fundet den her geniale løsning fra Grohe. Som bipper og sender mig SMS’er hvis uheldet er ude, ja og sågar også lukker for vandet, det er sku da genialt.

Så er jeg fri for at gå og lytte til brønde der drypper og generelt være vandparnoid.

Nu venter jeg bare på at en VVS’er kan komme og indstallere den for mig.

Opfølgning følger naturligvis.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tagpap: Jeg har selv lagt tag på mit sommerhus.