Anmeldelse af Morsø Forno Pizzaovn

Ny forhave, facaden er malet og klar til vinter.

Reklame for XL-BYG

Vi var, da vi så vores hus for allerførste gang, vilde med de gule mursten og 60’er stilen. Det gav ligesom bare noget sjæl til huset. Og vi er med tiden blevet mere og mere engageret i udendørsprojekterne.

Det første større projekt var at lave forhaven og få shinet hele facaden lidt op med en klat maling og nye lamper. Vi havde super dygtige anlægsgartnere på til det tunge arbejde, og nu er vi endelig i mål. Nu er græsset vokset op, og vi ser frem til næste forår hvor magnoliatræerne blomstrer i den ”nye” forhave.

Facaden klar til vinter

Facadens træbeklædning var udtørret og trængte til pleje da vi overtog huset. En disciplin jeg efterhånden har vænnet mig til med vores sorte træsommerhus. Træbeskyttelse er med til at beskytte træværk mod sol, vinter og regn, og giver du en god beskyttelse kan du nøjes med maling hver 3-4 år. Vores sydvendte facade bliver brændt hårdere af solen og der vil jeg nok male hver andet år.

I denne omgang har jeg malet med træbeskyttelse fra XL-BYGs egen RUM serie. Den dækker godt, er nem at pensle på og så er prisen god i forhold til kvalitet.

 

Malertips:

• Efter at utallige dyre pensler har ladet livet i en plasticpose er jeg begyndt at rengøre pensler til træbeskyttelse i mineralsk terpentin, som fjerner olietræbeskyttelsen og efterlader penslen klar til fremtidig brug.
• Køb en god stige, så du står sikkert under arbejdet.
• Dæk af så du sikrer dig at den sorte træbeskyttelse ikke stænker på husmuren, vinduerne eller træterrassen.

Vi er glade for resultatet, og det er skønt at komme hjem til et nymalet hus samt en ny forhave.

Link til materialer brugt i projektet.

XL-BYG RUM Sort træbeskyttelse
Bred pensel

3 kommentarer

 • Mathilde

  Det kunne være spændende at høre mere om jeres forhave-projekt. Måske før-/efterbilleder, hvad I har fået lavet og gerne mere om den anlægsgartner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ByggeMadsen

   Jeg må lægge et seperat indlæg op en dag. Anlægsarbejde med fliser er hårdt arbejde, og vi havde et par dygtige unge fyre gående et par dage. De rydede først hele forhaven, stubfræsede så alt var jævnt. Flisearbejdet er super flot. Græsset blev sået midt i juni måned, hvor tørken startede, så det havde ikke de bedste vilkår for at gro, så vi eftersåede selv her i september måned, og græsset står grønt og flot.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Det kunne være spændende at se lidt mere til den nyanlagte forhave. Både lidt billeder og måske mere om det at have en anlægsgartner til hjælp 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Morsø Forno Pizzaovn