Ny forhave, facaden er malet og klar til vinter.

Så fik vi nyt badeværelse på en weekend – se forvandlingen

Reklame for XL-BYG

Du kan nå at forvandle meget på et par dage

Jeg er efterhånden blevet skarp til,  hvordan man nemt kan shine sit badeværelse op. Jeg har selv opgraderet vores badeværelse da vi boede i lejlighed, bygget vores badeværelse i vores sommerhus helt fra bunden og som alle ved, så er badeværelse en større operation at gå i gang med. Og det er ofte ret dyrt.

Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Hvis du kigger på dit badeværelse og kan leve med fliserne og hvor toilettet samt din bruser er placeret, så kan du relativt nemt skifte resten ud. Gode råd er i øvrigt gratis i dit byggemarked, og jeg fik et par tips i min lokale XL-byg til projektet. bl.a. at jeg skulle huske at male med vådrumsmaling, som bør bruges når der kan risikere at komme meget vand og fugt på væggene. Udskiftninger og opgraderinger, sammen med en klat maling, kan få dit gamle badeværelse til at fremstå nyt og tjekket. Det var ihvertfald det som jeg gik efter, så kan du selv vurderer resultatet.

Vi har to badeværelser i vores hus, og det første, som er i tæt på både køkken og stue trængte til en make-over dda vi overtog. Derfor besluttede jeg mig en weekend for at give mig i kast med projektet. Og længere tog det ikke –  2 dages arbejde. Jeg havde bestilt mine materialer på XL-BYG.dk på forhånd, så de var klar til projektet, det er klart. Lørdag var nedrivning, rengøring og maling, og søndag var opsætning af nye løsninger.

Før-efter-billede billeder:

Først vaskede vi ned med grundrens, afkalkede og spartlede, så badeværelset var klar til maling og nyt møbel.

Nyt vaskemøbel (MILOBAD VEDBÆK 60 HVID)

Jeg kan godt lide et hvidt og enkelt look på badeværelset. Dette møbel et enkelt med nogle flotte hvide grebsfrie skuffer, og så var det nemt at monterer. Prisen var også til at leve med.

Nyt håndvask armatur (VOLA HV1)

Jeg elsker Vola serien, selvom den er en tand dyrerer end de fleste andre flotte armaturer. Bestiller man på nettet og monterer selv, er der en masse penge at spare. XL-BYG havde en god pris, og jeg kunne nemt bestille det med de øvrige materialer.

Nyt brusehoved (Adora Brusehoved)

…og en massse afkalkning. En solid afkalkning af fliser mm. kan ofte give nyt liv til din bruseniche og bruser og så er det vigtigt at dine fuger er intakte så du undgår vandskade. Jeg valgte at skifte det gamle brusehoved hvor gummidyserne var hårde og tilkalkede.

Tips til når du skal have opgraderet dit badeværelse:

 1. Gør rent med grundrens og afkalker, så du kan danne dig et godt indtryk af, hvor slemt det står til. Muligvis kan du også rengøre dine fuger med damp, det skulle eftersigende fjerne det meste.
 2. Mal hvidt med vådrums maling (Jeg brugte RUM vådrum glans 25). Et nymalet badeværelse kommer helt naturligt til at se mere lækkert ud.
 3. Monter dit nye vaskemøbel, der hvor installationer og rør allerede sidder. Det er nemmere end du regner med. Afløbsrør er ret standard og kan fåes i dit XL-byg som standardsæt og det samme med badeværelsesmøbler.
 4. Monter selv en flot håndvaskarmatur. Tilslutning af vand er noget du godt selv må gære, så længe du ikke flytter på installationerne.

Med en krydslaser er du sikker på at ting hænger lige. Så kan du også strege op og borer uden at skulle holde et vaterpas i den ene hånd og balancere med de øvrige ting samtidig – smart.

2 kommentarer

 • Ulrikke

  Hvor er spejlet fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ByggeMadsen

   De hedder cph glass og skærer spejle og glas i mål. De hjalp også med montering.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny forhave, facaden er malet og klar til vinter.