Efter 100 trillebørelæs med jord er græsplænen nu grøn og flot

Genvurdering af hus og sommerhus har “næsten” dækket vores dyre boliglån.

En af planerne for istandsættelserne af både sommerhus og hus har været genvurderinger. Vi havde desværre ikke tjent en million milliard på en ejerlejlighed så da vi skulle købe hus lånte vi ca 15% som et boliglån, hvilket er maksimum.

Selvom vi har fået suværen service of vilkår af Mads Deichmann fra Lån&Spar, så har det hele tiden været planen at slippe af med det lidt dyre banklån.

Til sammenligning er vores billigste realkreditlån -0,3% i rente og banklånet 3,5%. Altså er der meget at spare både på renten og i løbetid ikke at snakke om afdragsfrihed som også er en dejlig fleksibilitet at have når man som småbørnsfamilie skal have etableret alt inden for samme 5 år – pyh.

Nå men nu har vi fået både sommerhus og hus genvurderet efter vi har lagt blod, sved og tårer i en masse projekter. Jeg ved ikke om vi havde en forventning men resultatet er fantastisk og begge boliger er efter genvurdering steget ca 1,3 mio til sammen, hvilket betyder at vi kan omlægge næsten hele vores dyre boliglån til et realkreditlån med bedre rente og længere løbetid.

Nu er det jo ikke sådan at vi har fået flere penge efter en genvurdering, men det betyder en masse for vores hverdagsøkonomi, og jeg tror ikke, jeg er den eneste, som synes, det er træls at betale renter til banken.

Badeværelset i huset blev vurderet til at værditilføre ca det dobbelte af hvad det har kostet, så har du netop afsluttet et  istandsættelsesprojekt så kan det være du skal overveje en genvurdering.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efter 100 trillebørelæs med jord er græsplænen nu grøn og flot