5 must-have powertools for gør-det-selv manden.

Motorsav er for gamle mænd der larmer!

Da jeg forleden stolt fortalte min kollega om mit nye indkøb, en akku-kædesav, kiggede han mistroisk på mig med bemærkningen: “rigtige mænd saver med benzin, og det skal gerne være Stihl!”.

Der er ikke grænser for, hvor mange middagslurer og god søvn der er gået tabt i danske sommerhusområder fordi en pensioneret nabo, der står for tidligt op absolut skal forsøge at fælde et fejlplaceret grantræ med sin bezindrevne kædesav. Eller for den sagsskyld benzindrevne plæneklippere som lamer uforholdsmæssigt meget, når man tænker på sværhedsgraden af maskinen. Altså det er jo ikke en bil – det er et blad som skal dreje hurtigt rundt – hvor svært kan det være.

Jeg vil gerne slå et slag for batteridrevne havemaskiner herunder kædesaven. Jeg forstår godt, at du ikke kan holde den eldrevne udgave med ledning ud, men med moderne batteriteknik er der lutter gode argumenter for at skifte til akku.

 • Fuld mobilitet
 • Det larmer markant mindre, se min video.
 • Du skal ikke på tanken og hente benzin i en dunk.
 • Du har ligesom mig sjældent brug for at fælde en 25 m høj nordgran, og lad også lige profesionelle håndterer det tak.
 • Det er mere skånsomt mod miljøet. (tænker jeg uden helt at have mine facts på plads.)

Min kædesav er fra Garden (med 2 batterier og lader) og har vel kostet omkring 1500kr. Den er simpelthen så god. Den kører 30 min. på en opladning, hvilket ca. svarer til hvor lang tid batteri nr. to tager om at lade op. Ingen ventetid – mega smart

Så med mindre du er prof skovmand, så kan du rolig kaste dig ud i batteridreven kædesav. Det giver mening for dine sovende naboer og miljøet.

img_1132 img_1141 img_1143-1 img_1144

4 kommentarer

 • Ulla

  Ja du skulle næsten have sat et billede af sovende baby på 😉
  Hvor mon indlægget om anbefalet gear er blevet af? Jeg havde lige bestemt mig for at give min mand sådan en boremaskine med ordentlig slag, som du anbefaler, men jeg kan ikke huske hvilket mærke det var.. mvh ulla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  De

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Du skulle næsten have vedhæftet billede af sovende baby 😉Der er ikke noget værre end cranky barn grundet nedstryger, motorsav havetraktor etc… 😒

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 must-have powertools for gør-det-selv manden.