Guide til maling: Nyt liv til vores nye hus

Huskeliste: Min forårsklargøring af hus og have

Reklame for XL-byg.

Foråret er så småt på vej, og i weekenden kunne jeg for alvor mærke at frosten havde sluppet sit tag. Det er måske den tid på året man glæder sig allermest til som husejer. Foråret og dermed sommeren er på vej, hvor man kan komme ud og nyde sin have.

Vi har brugt weekendens plusgrader på at få lavet noget obligatorisk forårsklargøring af hus og have. Nogle af opgaverne er hårde og lidt kedelige, men med det rette udstyr så bliver det helt sjovt at kaste sig over. Her er min huskeliste og værktøj til huset og havens forårsklargøring.

Er der sket frostskader henover vinteren?

Den hårde frost kan have lavet lidt frostskader henover vinteren. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan vores sommerhus ser ud. Men den tid den sorg. Vi glemte at tjekke at vandet var lukket af på de udvendige haner da vi overtog huset. Det betød at den udvendige hane til bl.a. haveslangen ikke virkede længere og var utæt. Den var hurtig skiftet til en ny model. Husk at brug pakgarn og unipaksalve så din samling er tæt.

 

img_0211img_0212

img_0210img_0213

Produkter brugt på projektet:

Pakgarn og salve, Aftapningshane, Hanekobling

Rens af tagrenden

Henover vinteren har der formentlig samlet sig en masse blade i din tagrende. Med en stige, en spand, børste og en krog, så tager det ikke lang tid at få klaret den opgave.

img_0209

Beskæring af buske og træer

Jeg prøver så småt at få lidt mere grønne fingre og lære havefaget. Vi har fået beskåret de fleste buske og træer i haven uden at gå for hårdt til værks. Det er trods alt lidt svært at vide, hvordan det ser ud, når vi overtog huset i en vinterperiode, hvor der ikke er blade på træerne. En god grensaks og ørnenæb klarede opgaven perfekt.

img_0215 img_0225

Produkter brugt på projektet:

Beskæresaks, Grensaks, rosengødning

Rengøring af terrassen behøver ikke være en sur tjans!

Jeg er en stor fortaler af smarte hjælpemidler, og en højtryksrenser er bestemt en af de ting jeg har glædet mig til at anskaffe, når jeg blev husejer. Udover at kunne vaske cykler og bil, så er den glimrende til kedeligt rengøringsarbejde såsom at vaske terrassen ren. Jeg brugte Nilfisk eget rengøringsmiddel lavet til terrasser, påførte det med skumsprayeren og skrubbede efter med den medfølgende terrasserenser. Lynhurtigt og meget effektivt. Det tog mig maks. en time at tage hele terrassen og så var de sjovt arbejde. Rensehovedet er speciallavet til terrasser lavet til enten træ og fliser og kan indstilles så det skånsomt renser træet.

img_0214img_0217

img_0219img_0222

Produkter brugt på projektet:

Højtryksrenser, universalrens, multibrush, haveslange

Er du klar til at plante?

Vi har nogle fantastiske plantekasser lavet i samme materiale som vores terrasses. De er enormt tunge, når de er fyldt med jord, og jeg fik dem forårsklargjort med rengøring og nogle nye hjul. Nu er jeg klar til at plante, når foråret forhåbentlig få klaret nattefrosten.

img_0226

Håber du ligesom mig ser frem til foråret og flere timer i haven. Jeg glæder mig til at vise jer en masse af de projekter vi allerede har planlagt i vores have.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til maling: Nyt liv til vores nye hus