Vores vandskade har gjort mig parnoid

Grohe Sense Guard sikrer mig mod vandskader

Reklame for Billig VVS

Jeg er så småt begyndt rejsen til at få et “smart home”. Mit nye Grohe Sense Guard system er i hvertfald den første gadget i mit hjem, som lader mig overvåge, hvordan det står til. Og det er faktisk meget rart. Eller det bilder jeg mig ind det er, for jeg håber jo praktisk talt ikke, at skulle høre meget fra min nye WiFi vandalarm.

Sense Guard fra Grohe  er et vandalarmsystem du kobler til din telefon, og som lader dig overvåge temperatur, luftfugtighed og evt. vandudslip der hvor én af de tre sladderhanke er placeret. Du kan tjekke eller lade appen give dig besked, hvis uheldet er ude og der er en vandskade. Ligeledes er der temperaturmåler, hvilket er bekvemt og særligt fordi jeg vil have en i krybekælderen på vores hus i tilfælde af rørskade på vores radiatorsystem og i sommerhuset, hvor den udover vandskade vil kunne hjælpe med at holde øje med, om der er frost i huset. Med andre ord, så holder den styr på vand og temperatur – smart.

Den store enhed kobles på hovedledningen som fører ind til husets forskeligge vandinstallationer, og kan selv registerer utætheder og slå fra i tilfælde af vandskade. Også utrolig smart.

Jer er altid bekymret for vandskade især i sommerhuset, hvor risikoen er ekstra stor, når frosten begynder at komme. Her lukker vi dog ofte af for vandet i vinterhalvåret, men de gamle rør kan jo også stå af om sommeren, og der kan nogle gange gå uger i mellem vi er deroppe.

Grohe Sense vandalarmerne er derfor en nem sladrehank, som giver mig lidt tryghed omkring, hvordan det står til i såvel sommerhus og hus, når jeg ikke er der.

Det var nemt at slutte dem til. I med batterierne, tilslut det Grohe netværk der kommer frem, ind i appen og færdiggør indstallationen ved at tilslutte den dit Wifi netværk. Herefter kan du holde øje med dine enheder. Jeg er spændt på hvor langt tid de tre AAA batterier som fulgte med holder.

Jeg har også installeret en i min krybekælder i tilfælde af skybrug og oversvømmelse, eller bare vandskade generelt. Vores hus ligger ikke på en udsat grund, men man ved aldrig, og jeg tænker at vand i kælderen er rar at blive påmindet, skulle uheldet været ude.

Jeg er glad for at jeg nu er sikret, og håber ikke på nogle bib-lyde fra min Grohe app:-)

Næste skridt må være at finde flere områder jeg kan overvåge af min bolig, så jeg kan gøre den mere smart, nogle gode forslag?

 

   

2 kommentarer

 • Hej Mads,
  Jeg bliver lidt nysgerrig når du siger, du bevæger dig mod et smart home. Jeg tænkte lidt på om der var forskel på hvor/hvordan man målte vandet. Altså er der forskel på måleren som bruges til gulvvarme eller krybekælderen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ByggeMadsen

   Begge målere er seperate og måler i hver deres rum lufttemperatur, luftfugtighed og vandudslip. Den har allerde nu efter et par uger givet mig advarsler om forhøjet luftfugtighed, så den er relativ sensitiv. Her kan du forhøje grænseværdierne så du slipper for alarmer ved de mindste udsving. Den store dims måler vand til huset og evt. utætheder i rør.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores vandskade har gjort mig parnoid