Nyt badeværelse med marmor, spastemning og snedkermøbel

Frostfrit sommerhus med Panasonic varmepumpe og 5 vigtige ting at huske på, når du lukker sommerhuset ned henover vinteren.

Reklame for Panasonic. Produkter er sponsoreret fra Panasonic i dette projekt.

Du kan risikere skader på såvel dit sommerhus, udemøbler såvel som indvendige installationer og møbler, hvis ikke du lukker dit sommerhus rigtig ned henover vinteren. Det kan derfor være en god idé at forberede dit sommerhus på vinteren.

 1. Undgå frostskader på vandrør og installationer.

Du kan risikere at vandrør, armaturer og opvaskemaskinen får frostskader hvis du har frost indvendigt i dit sommerhuse henover vinteren. Derfor kan du enten blæse dine vandrør og installationer rene med en kompressor, hvilket er en besværlig proces, eller lade sommerhuset stå med en smule varme på henover vinteren, så du sikre dig en temperatur på mellem 8-11 grader og dermed undgår frost.

Vi har netop fået installeret en varmepumpe, Panasonic Flagship HZ25UKE. Den hjælper os med at holde sommerhuset frostfrit om vinteren. Jeg kan via appen følge med i inde og udetemperatur og indstille præcist hvor varmt jeg gerne vil have det i sommerhuset. Derved kan jeg også sørge for at sommerhuset er varmt på forhånd inden vi ankommer i kolde måneder.

https://www.aircon.panasonic.eu/DK_da/product/panasonic-hz25uke-flagship/

Panasonic varmepumpen kan også køle, hvilket er en stor fordel om sommeren, hvor vores sommerhus kan blive meget varmt pga. den manglende isolering.

Varmepumpen syner ikke af meget, lamer mindre end jeg havde regnet med og så er det en af de mest energieffektive måder at opvarme sommehuset på.

Stor anbefaling herfra.

 1. Tjek skader på tag, tagrenner og facade

I løbet af efteråret kan det være smart at tjekke huset ydre skal, så du undgår skader på huset. Det kan være tilstoppede tagrenner med blade eller et hul i taget, som skal lappes. Med øget nedbør er efterår og vinter en periode, hvor det er godt at have et tæt sommerhus. Tjek derfor at dit sommerhus er tæt til vinteren.

 1. Undgå skadedyr henover vinteren.

Mus og andre skadedyr søger i ly når frosten kommer og dit sommerhus er et glimrende sted at søge i ly for kulden. Tjek at din fundament er tæt og at der ikke er synlige huller og sprækker, hvor mus og andre skadedyr kan komme ind. Sørg for at dit mad er pakket forsvarligt ind i beholdere.

 1. Undgå tyveri – fjern alt af værdi ud a syne.

Gør det svært for tyve i at finde en årsag til at bryde ind. Fjern alt det som kunne have en værdi (Radio, designermøbler mm.) så det ikke er synligt fra vinduerne.

 1. Flyt dine udemøbler og krukker ind.

Havemøbler og krukker har det hårdt i frostvejr og du kan spare dig en masse tid, hvis du sætter det ind. Vi sætter hvert år alle vores havemøbler ind i vores sommerhus, dette gør rengøring og vedligeholdes om foråret lettere.

 

 

 

 

1 kommentar

 • Hej,

  Det er helt sikkert nogle gode pointer. Jeg kan også tage nogle af dem med til mit sommerhus og den kommende vinter.
  Jeg vil blot indskyde at det i mange sommerhuse kan være relevant at få monteret rottespærre. Så er kloakrørene i huset ligesom lukket område for rotte.

  Tak tak

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt badeværelse med marmor, spastemning og snedkermøbel